Get Adobe Flash player

Digitális audió átállás

A múlt század ötvenes-hatvanas éveitől kezdve hazánkban is egyre több magnetofon került a boltok polcaira, így a mindennap ember számára is elérhetővé vált a mágneses hangrögzítés. A külföldi- és magyar rádióadásokból slágerekre vadászó magnósok gyakran nem csak a zeneszámokat rögzítették szívesen, de saját környezetük hangzó eseményeit is.

Kezdetben, a köznyelvben csak orsós magnóként ismert technika volt elérhető, amely 6,25 mm széles szalagra dolgozott, különféle szalagsebességeken. Később, a szalag, mint hordozó megtartásával megszületett a világhódító Compact Cassette, avagy A magnókazetta.

A Cinepyrin STUDIOS a mai napig rendelkezik mindkét szabvány lejátszására alkalmas, kitűnő állapotban lévő készülékekkel, így megoldást tud nyújtani az orsós és kazettás formátumokon tárolt családi felvételek, zenei, színpadi produkciók és minden olyan hangzó anyag digitális továbbörökítésében, amely Önnek becses, értékes, kedves.

Rendelkezünk "hagyományos" lemezjátszóval is. Ha Önnek vannak olyan bakelit korongjai, melyeknek tartalmát valamilyen okból nem tudta beszerezni digitális formában (gyűjtői vagy egyedi kiadványok, CD-n meg nem jelent zeneművek, mesejátékok, verslemezek, a "körúti" stúdióban készült saját korongok stb.), ezek feldolgozásában is szívesen állunk rendelkezésére.

A digitalizálás

Első lépésben a magnetofont (szabványtól függetlenül) kalibráljuk a felvett anyaghoz, folyamatos mérésekkel. A készülékből kilépve a jel professzionális stúdióberendezéseken (keverőpulton és külső digitalizáló áramkörökön) keresztül jut el a számítógépbe. Az átalakítás NEM kompjúterbe épített hangkártyával történik! A jelszint optimális beállítása után kezdődik a rögzítési folyamat.

Ezt követik a megrendelő által igényelt minőségjavító eljásárok, professzionális stúdiószoftverekkel.

Bevezető választékunk a következő:

  • Zajcsökkentés mesterséges intelligencián alapuló spektrális zajkép tanulásra képes, finomhangolható redukciós szoftverrel.

  • Bakelit lejátszási hibák javítása. Track-elés (zeneszámokra bontás).

  • Relatív hangosságérzet növelése a gyári CD lemezekkel azonos szint elérése érdekében, dinamikakompresszor nélkül.

Munkánk eredményeképpen régi zajos, tompa hangzású felvételei új életre kelnek. Ennek érdekében a már bevált és széles körben elterjedt technológiák mellett néhány saját fejlesztésű minőségkezelő eljárást is alkalmazunk, amelyek más stúdiókban nem állnak rendelkezésére.

Szállítás

Partnereink kétféle módját választhatják az elkészült anyagok átvételének:

  • További feldolgozásra tömörítetlen vaw file-ban, vagy a leggyakoribb tömörített formátumokban, jellemzően MP3-ban vagy wma-ban adjuk át adatként, CD, DVD vagy Blu-ray lemezen, vagy a megrendelő által biztosított adathordozón (pendrive, mobil merevlemez, memóriakártya).

  • Audió CD formátumban.